Известие

Collapse
No announcement yet.

Какво не харесвам в алфа 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

А мен ме дразни, че след определено време, докато си чакам в колата при изгасен двигател, и бутона за багажника става неактивен. Трябва да използвам бутона на ключа, въпреки че не съм извадил още ключа от таблото. То въобще май цялото захранване спира. Радиото и запалката също се изключват.
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
    Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
    Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

И това го има
      AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
      Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
      sigpic

Comment

Идиотските мигачи предните са на мястото на халогените, случвало ми се е хора да седят и да ме чакат и после да се нервят че не съм си включил мигача, а всъщност не е така.Това е мега тъпотията и адски много ме дразни, също и малката маневреност....иначе обожавам директния волан макар, че не е за всеки.
        Tipo 1.4 EX, 156 2.0 Selespeed-EX, 156 2.4 JTD 6-speed 01' EX, , 166 2.4JTD remaped 00', Vectra C 1.9CDTI remaped 06'EX,Mercedes E 220 CDI Avantgarde 00'EX, BMW 525 D 02'EX, 147 1.9JTD

Comment

Мигачите наистина са на неизвестно за масовата тълпа място. Обаче денем поне се виждат, че светят. Докато на някои коли, като Голф 4 например, денем когато са на фарове, почти не се забелязва мигача...
          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
          Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
          Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщение
            При мен си работеше тази опция в 145, на запален двигател не се отваряше капака.
            Първоначално публикувано от ivailo rachev
            И при моето КуВе работеше тази опция,изобщо като беше на контакт бутона за багажника не реагираше
            Интересно. Явно при мен е бил проблема.

Първоначално публикувано от RoMeO_156_GTA
            А мен ме дразни, че след определено време, докато си чакам в колата при изгасен двигател, и бутона за багажника става неактивен. Трябва да използвам бутона на ключа, въпреки че не съм извадил още ключа от таблото. То въобще май цялото захранване спира. Радиото и запалката също се изключват.
            Тео, аз тва го считам за плюс да ти кажа. Особено за радиото, защото съм разсеян и все забравям нещо
            Може да пробваш при междинна позиция на ключа дали е пак така.
            Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
            ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
            ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

Това, което не ми харесва на мен е странното място на предните мигачи и наистина леко трудно се кара на заден. Аз в началото даже си бях махнал възглавниците на задните седалки, че да не ми закриват и те задното стъкло. Сега като съм си направил Каско и съм си ги сложил пак Още свиквам и май ще трябва да се уча да карам само на огледала ;/ Малко по-твърд ми е педала за съединителя в сравнение с предната кола, което е недостатък когато караш много на заден или в тесни улички, където постоянно трябва да сменяш 1-2ра, защото изтощава левия крак. Засега не съм намерил друго, което да се оплача специално от модела. Тези неща, които имат да ми се правят по колата са общи за всички коли.
              Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115 к.с. 85 кw. 2004 г.

Comment

Не харесвам скърцащото окачване, всичко е здраво и все пак скърца и отзад и отпред.
                sigpic147 1.9 JTD 115hp.

Comment

На мен пък не ми харесват пластмасите на дръжките на вратите, около копчетата за прозорците и централните дюзи. Покрити са не знам какво, но само леко да минеш с нокът отгоре и остава линия, да не говорим пък аз как съм свикнал да си държа ключовете в ръка. Тия драскотини направо ми бъркат в очите всеки път като седна вътре. Намерих някакви пичове които реставрират пластмаси в Горубляне, но пусто време не стига да ида да я огледат и оправят.

Друго което не ми харесва са скърцащите пластмаси в интериора.

За окачването все още не знам, смених горните носачи с нови TRW от FR, според сервиза не са ментета, и въпреки всичко, 4000км по-късно като тръгна сутринта за работа прискърцват по спящите полицаи - леко, но достатъчно че да ме подразни, още повече че старите си бяха почти в перфектно състояние.

Колкото и да се замисля не се сещам за друго.

Comment

За дъвката и пластмасите - Меглио.
                    ex - 147 16v multijet

Comment

• супер големите калници,тая кола иска само 17...всичко друго е,като подарено.

Comment

• Първоначално публикувано от emzo Покажи съобщение
                        За дъвката и пластмасите - Меглио.
                        Дай повече инфо, плс. После трябва да се напръска с нещо като plasti dip, предполагам?

Comment

• Парцали, меглио и лек натиск. Дъвката пада и остава самата пластмаса.
                          Ако натискаш много - побелява.

След третирането - пръскаш със силиконов спрей за табло, до 2-3 седмици ако побелее си потъмнява пак.
                          Ако някъде си натискал много, потъмнява с пистолещ за горещ въздух, като се понагрее.
                          ex - 147 16v multijet

Comment

• 1. Малката маневреност
                            2. Бутона за увеличаване и намаляване на музика, че не е мивка и те принуждава да имаш мултифункция
                            3. Много рядко има коли с шибидах
                            4. Това че е с предно = известно недозавиване и нестабилност при по-висока скорост
                            5. Лайстните на броните са ОТВРАТИТЕЛНИ. Добре че предишния собственик ги е махнал.

Всичко друго си е супер
                            '06 Alfa Crosswagon Q4

Comment

• Първоначално публикувано от ducaticorse Покажи съобщение
                              1. Малката маневреност
                              2. Бутона за увеличаване и намаляване на музика, че не е мивка и те принуждава да имаш мултифункция
                              3. Много рядко има коли с шибидах
                              4. Това че е с предно = известно недозавиване и нестабилност при по-висока скорост
                              5. Лайстните на броните са ОТВРАТИТЕЛНИ. Добре че предишния собственик ги е махнал.

Всичко друго си е супер
                              по точка 2 - дисководещ няма да ставаш в колата
                              по точка 3 - не знаеш какво е да прокапе шибедаха на шоф седалка - направо си е плюс , че няма
                              по точка 4 - не си карал кола със задно - мерцедеса просто има голям ъгъл на чупене и затова завива по-лесно
                              по точка 5 - не мога си видя лайсните като съм на седалката , така че и тая точка е неуместна
                              по точка1 си прав , ама се преглъща на фона на плюсовете от тая кола
                              Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105+++ EX
                              Peugeout 2.2 HDI 133+++
                              Alfa 159 +++ next

Comment

• Първоначално публикувано от ivo_63 Покажи съобщение
                                по точка 2 - дисководещ няма да ставаш в колата
                                по точка 3 - не знаеш какво е да прокапе шибедаха на шоф седалка - направо си е плюс , че няма
                                по точка 4 - не си карал кола със задно - мерцедеса просто има голям ъгъл на чупене и затова завива по-лесно
                                по точка 5 - не мога си видя лайсните като съм на седалката , така че и тая точка е неуместна
                                по точка1 си прав , ама се преглъща на фона на плюсовете от тая кола
                                Пу - все едно аз съм го писал.
                                Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                                159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                                NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Working...
                                X